Showcases Category: Kapacitor

InfluxDB & Kapacitor & Chronograf Kullanarak Çoklu Koşul Bildirimleri Oluşturmak

Bir önceki yazımda InfluxDB , Kapacitor kullanarak bir değer üzerinden deadman bildirimleri oluşturmuştuk. O yazıma şuradan ulaşabilirsiniz.
Normalde Chronograf-UI kullanarak tek bir değer üzerinden kural oluşturmak oldukça kolay. Fakat birden fazla değer ile oluşturmak istediğimiz zaman biraz ellerimizi kirletmemiz gerekiyor.

For this project you need low cost hardware and open source software.

Telegraf, InfluxDB, Chronograf ve Kapacitor’un baş harflerinden oluşan TICK stack, sunucu monitor etmek için kullanılan bir uygulamalar bütünüdür. Sunucu monitor etmek, farklı durumları tespit etmek ve ortaya çıkan sorunlardan kısa sürede haberdar olup çözebilmek ilk adımıdır.

Docker: TICK (Telegraf+InfluxDB+Chronograf+Kapacitor)

Hace tiempo que escribí un articulo sobre como desplegar TIG (Telegraf + InfluxDB + Grafana), ahora utilizo TICK (Telegraf + InfluxDB + Chronograf + Kapacitor), en vez de Grafana, utilizo Chronograf y para la gestión de avisos Kapacitor.

Never fail twice

To paraphrase H.S. Thompson’s Fear and Loathing in Las Vegas, ’We had two virtual machines, seventy-five sites, thousands of metrics and machines to monitor, a bunch of Python scripts, one database and one message queue, InfluxDB, and a whole galaxy of multi-colored libraries… and also pandas, NumPy, Dash, Flask, SQLAlchemy.

Scroll to Top